الكباب السوداني

#ﺍﻟﻜﺒﺎﺏ ﺍﻟﺴﻮﺩﺍﻧﻰ

المقادير

 ﻛﻴﻠﻮ ﻟﺤﻢ ﺿﺎﻧﻰ ﺍﺣﻤﺮ ﺃﻭ ﻛﺒﺪﻩ ﻭﻛﻼﻭﻯ
 ﺑﻄﺎﻃﺲ
 ﺟﺰﺭ
 ﺑﺴﻠﻪ
 ﻣﻠﺢ
 ﻭﻓﻠﻔﻞ
 ﺑﺼﻞ
ﻭﻟﻴﻤﻮﻥ

 ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﻪ


 ﻳﻘﻄﻊ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﻭﻳﻐﺴﻞ ﻭﻳﺘﺒﻞ ﺑﺎﻟﻤﻠﺢ ﻭﺍﻟﻔﻠﻔﻞ ﻭﺍﻟﺒﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭﺍﻟﺒﺼﻞ ﻭﻋﺼﻴﺮ ﺍﻟﻴﻤﻮﻥ ﻭﺗﺘﺮﻙ ﻟﻤﺪﺓ ﺳﺎﻋﺘﻴﻦ ﺍﻭ ﺍﻛﺜﺮ ﻭﻓﻰ ﺣﺎﻟﺔ ﺍﻟﻜﺒﺎﺏ ﺑﺎﻟﻜﺒﺪﻩ ﻭﺍﻟﻜﻼﻭﻯ ﻻﻳﺤﻤﺮ ﻳﻘﺸﺮ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﻣﻦ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺣﻮﺍﻟﻰ ﺑﻄﺎﺳﺘﻴﻦ ﺍﻭ ﺛﻼﺛﺔ ﻛﺒﺎﺭ ﻭﺗﻘﻄﻊ ﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﻭﻳﻮﺿﻊ ﻓﻰ ﻣﺎﺀ ﻭﻣﻠﺢ ﺗﻘﻄﻴﻊ ﺍﻟﺠﺰﺭ ﺍﻟﻰ ﻣﻜﻌﺒﺎﺕ ﺻﻐﻴﺮﻩ ﺍﻳﻀﺎ ﻭﻭﺿﻌﻪ ﻓﻰ ﺍﻧﺎﺀ ﺧﺎﺭﺟﻰ ﻳﻮﺿﻊ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﺍﻟﻤﺘﺒﻞ ﻓﻰ ﻧﺎﺭ ﻫﺎﺩﺋﺔ ﻣﻊ ﻛﻮﺏ ﻭﻧﺺ ﻣﺎﺀ + ﺍﻟﺒﻬﺎﺭﺍﺕ ﻭﺍﻟﺼﻠﺼﻪ ﻟﻤﺪﺓ ﻧﺺ ﺳﺎﻋﺔ ﻧﺤﻤﺮ ﺧﻼﻟﻬﺎ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﺍﻟﻤﻜﻌﺒﺎﺕ ﻭﺍﻟﺠﺰﺭ ﻭﻋﺪﺩ 1 ﺑﺼﻠﻪ ﺗﺤﻤﻴﺮ ﺧﻔﻴﻒ ﻭﻧﻘﻮﻡ ﺑﺴﻠﻖ ﻛﻤﻴﻪ ﺑﺴﻴﻄﻪ ﻣﻦ ﺍﻟﺒﺴﻠﻪ ﺛﻢ ﻧﻀﻴﻒ ﺍﻟﺒﻄﺎﻃﺲ ﻭﺍﻟﺠﺰﺭ ﻭﺍﻟﺒﺴﻠﻪ ﺍﻟﻰ ﺍﻟﻠﺤﻢ ﻭﻳﻀﺎﻑ ﺭﺑﻊ ﻛﻮﺏ ﻣﺎﺀ ﺍﺧﺮ ﻭﺗﺘﺮﻙ ﻟﻤﺪﺓ ﺭﺑﻊ ﺳﺎﻋﺔ ﺍﻭﻧﺺ ﺳﺎﻋﺔ ﻧﻔﺲ ﺍﻟﻄﺮﻳﻘﻪ ﻣﻊ ﺍﻟﻜﺒﺪﻩ ﻭﺍﻟﻜﻼﻭي


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كلمات هنا القدس طيور الجنة

❤️💯نصيحة زوجية من ملفات د.ناعمة الهاشمي❤️

هل تقبلي بزوج مثله قصة جميييييللللللللة

تعلمت من فرعون 10 حكم

قصة حزينة زوجة الاب